Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

GBPUSD28.066.png

GBPUSD

Bank of America yaptığı hesaplamalara göre,  referandumun yapıldığı günün döviz piyasaları tarihindeki en volatil gün olduğunu açıkladı. Banka’dan yapılan açıklamada, volatilitenin en son 2008 krizinde bu seviyelere ulaştığını fakat bu hareketliliğin bir kriz habercisi olmadığı belirtildi. Öte yandan, referandum sonrası uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Standard and Poor’s (S&P) ile Fitch İngiltere’nin kredi notunu düşürdü. S&P karara gerekçe olarak, referandum sonucu İngiltere'nin, finansal sektör de dahil olmak üzere, ekonomik performansının kötüleşmesine neden olabileceği açıklamasını yaptı. Fitch ise referandum sonrası yaşanan belirsizliğin, kısa vadede GSYH’da ani bir yavaşlamaya sebep olacağını belirtti.

Teknik olarak ise paritede yükseliş hareketinin hızını artırabilmesi için 1.3400’ün üzerinde kapanışlar görmemiz gerekiyor. Bu seviyenin üzerinde 1.3440 ve 1.3500 takip edilebilir. Satış baskısının hacmini artırması durumunda ise 1.3300 ve 1.3250 önemli olacaktır. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!