Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

EURUSD28.12.png

EURUSD

Geride bıraktığımız günde Avrupa Merkez Bankasının bu hafta tahvil alım programına ara vermesiyle ve piyasadaki düşük likiditeye bağlı olarak yukarı tırmanan kur bugün kazanımlarını koruyamıyor. Dolardaki tırmanışın kuru baskı altında tuttuğunu görüyoruz. Dün açıklanan Aralık ayı tüketici güven endeksinin son 15 senenin zirvesini yapmasıyla dolar 2016’nın son haftasına da güçlü girdi. Trump politikalarının enflasyon ve büyüme beklentilerini yukarı çekmesiyle piyasadaki iyimser hava dolar ve ABD endekslerini tırmandırıyor.

Kurda ise 1.04 seviyesinin altına sarkan hareket 1.0370 seviyesinde destek bulabilir. Satıcılı seyrin hızlanması durumunda ise son 14 senenin en düşük seviyesi olan 1.0350 seviyesi güçlü destek konumunda. Kurda toparlanmalarda ise 1.0430-1.0450-1.0480 seviyeleri takip edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!