Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT28.11.png

BRENT PETROL

30 Kasım’daki OPEC toplantısına 2 gün kala ülkeler arasındaki yoğun görüşme trafiği devam ediyor. Cuma günü Suudi Arabistan, OPEC içi uzlaşma sağlanamadığı için bugünkü OPEC-OPEC dışı görüşmelere katılmayacağını duyurmuştu. Viyana’da OPEC içi görüşmeler devam ederken, Cezayir ve Venezuela petrol bakanları bugün Moskova'ya bir ziyarette bulunarak üretim kesintisi konusunu Rusya Enerji Bakanı ile görüşecek. Viyana’daki görüşmelerde ise Irak Petrol Bakanı, herkesin kabul edeceği bir anlaşmaya varmak için OPEC üyeleriyle işbirliği yapabileceklerini belirtti. Açıklamalar son derece karışık. Herkesin kabul edebileceği bir anlaşmadan kasıt, İran ve Irak’ın anlaşmadan muaf tutulması ise anlaşma yine olmayabilir. Toplantıya kalan son 2 günde yapılacak açıklamalar son derece önemli. Hem fiyatlamalar hem de beklentiler bu açıklamalara göre şekillenecektir.

Teknik olarak ise 47.30 direncini aşan Brent petrol 48 dolar seviyesini test etmeye hazırlanıyor. Bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanırsa 48.50-49.00-49.60 seviyeleri gündeme gelebilir. Geri çekilmelerde ise 47.30-47.00 aralığı aşağı yönlü geçilirse 46.50-46.00-45.75 seviyeleri takip edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!