Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

USDTRY27.099.png

USDTRY

Yurtiçinde Moody’s’in not indirimi sonrasında hükümetten piyasaları sakinleştirme adına yapılan açıklamaların devam ettiğini görüyoruz. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 15 Temmuz’un etkisinin Moody’s’in kararından daha ağır olduğunu, karar sonrası TL’den çıkışların fonların kendi mevzuatı gereği olduğunu çıkışların farklı şekilde tekrardan ülkeye döneceğini belirtti. Hedeflenen büyüme rakamlarından uzaklaşılmasının iç ve dış talepteki düşüşten kaynaklandığını söyleyen Canikli, kredi kartı taksit düzenlemesi ile iç talebin tekrardan canlanacağını savundu. Canikli ayrıca, TCMB faizlerinin kredi faizlerine yansımamasının nedeni olarak mevduat faizlerinin düşmemesi gösterdi ve mevduat faizleri düşmeden kredi faizlerinde anlamlı bir düşüşün beklenmemesi gerektiğini belirtti.

Gün içerisinde 2.9660 seviyesine kadar gerileyen parite, yaşanan sert yükseliş ile 2.9850 direncini test etmeye hazırlanıyor. 2.9800-2.9850 bandının aşılması yükselişi 2.9900 ve 2.9950 seviyeleri görülebilir. Aşağı yönlü fiyatlamalarda ise 2.9800-2.9750-2.9715 önemli destekler. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!