Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT27.099.png

BRENT PETROL

Uluslararası Enerji Konferansına yönelik beklentilerin zayıflaması petrol fiyatlarını baskı altında tutmaya devam ediyor. Dün küçük üreticilerden yapılan açıklama ile anlaşma beklentisi tekrardan canlansa da bugün İran ve Suudi Arabistan’dan gelen karşılıklı açıklamalar ile bu beklentiler bir hayli zayıfladığını görüyoruz. İran bu görüşmede üretimin sabitlenmesine yönelik herhangi bir planı olmadığını, üretimin 4 milyon varil seviyesine ulaştıktan sonra yıl içerisindeki toplantılarda bu konuyu görüşebileceklerini söyledi. Suudi Arabistan ise İran’dan gelen bu net açıklama sonrası bu toplantının bir istişare görüşmesi olduğunu, üretim sabitlenmesine yönelik bir başlığın bu toplantı için söz konusu olmadığını dile getirdi.

Yaşanan gerileme ile Brent petrol tekrardan trend desteğine yaklaştı. 46.00-45.50 aralığının aşağı yönlü geçilmesi halinde 45.30 ve 45.00 seviyeleri görülebilir. Toparlanmalarda ise öncelikle 46.50’nin aşılması gerekiyor. Hareketlilik bu seviyenin üzerinde devam ederse 46.80-47.00-47.30 seviyeleri takip edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!