Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

USDTRY27.077.png

USDTRY

Kurda bugün sakin bir seyir hakim. Günün önemli gelişmesi TCMB’nin TL likiditesi üzerine aldığı yeni tedbirlerdi. TCMB’den yapılan açıklamada, bankaların etkin likidite yönetiminin desteklenmesi amacıyla, TL işlemleri karşılığında TL ve yabancı para cinsi teminatların iskonto oranlarında değişikliğe gidildiği bildirildi. Yeni düzenleme ile yaklaşık 6 milyar TL tutarında teminatın serbest hale gelebileceği belirtildi. Başbakan Yardımcı Mehmet Şimşek ise vatandaşların dün itibariyle 9 milyar doların üzerinde dövizi bozdurup TL’ye geçtiğini açıkladı. Şimşek, darbe girişim sonrası Türk Lirasına yapılan bu geçişin, darbenin kısa vadedeki etkilerini sınırladığını savundu.

Parite 3.0300 desteğinin altında fiyatlanıyor. Bu seviyelerde kalıcılık sağlanması halinde 3.0200 ve 3.0120 seviyelerine doğru geri çekilme görülebilir. Yükselişin tekrar başlayabilmesi için ise 3.0400’ün üzerinde kapanış görmemiz gerekiyor. Bu seviyenin üzerinde 3.0500 ve 3.0600 seviyeleri önemli olacaktır.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!