Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT27.055.png

BRENT PETROL

50 dolar seviyesine yükselen petrol fiyatları bu seviyeden geri çekilmeye devam ediyor. Bugünün en önemli gelişmesi Rusya Enerji Bakanı Aleksandre Novak’ın açıklamalarıydı. 17 Nisan’daki Doha toplantısı sonrası üretim dondurma planlarının artık gündemlerinden çıktığını söyleyen Novak, 2 Haziran’daki OPEC toplantısı hakkında da olumsuz görüş bildirdi. Rus Bakan, üretimi dondurma konusunda ilk görüşmeler başlandığında fiyatın 27 dolar seviyesinde olduğunu, şimdi ise fiyatın 50 dolar civarında olduğunu belirtti. Toplantı tarihine kadar daha fazla petrol üreticisi ülkenin fiyatları normal, dengeli görmeye başlaması halinde üretimin dondurulması konusunun Viyana’da gündeme gelmeyeceğini ifade etti.

Teknik olarak ise geri çekilmeye devam eden Brent petrolde 48.40 seviyesi aşağı yönlü geçilirse 48.00 seviyesi görülebilir. Yükselişin kalıcı olabilmesi için ise 49.00 seviyesinin aşılması gerekiyor. Hareketin devamında 49.30, 49.60 seviyeleri önemli olacaktır.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!