Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT27.12.png

BRENT PETROL

Yılın son haftasında petrol fiyatları yatay bir görünüm takip ediyor. Ocak ayının ilk haftalarında OPEC ve OPEC dışı ülkelerin tekrardan bir araya gelmesi bekleniyor. Üreticilerin yapılan anlaşmaya sadık kalması halinde, kurulacak izleme komitesiyle üretim düzeylerinin kontrol edilmesi söz konusu olacak. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Falih ise bugün yaptığı açıklamada, önümüzdeki sene petrol piyasasının bir toparlanma göstereceği konusunda iyimser olduğunu ifade etti. Düşük petrol fiyatları devrinin sonlanmaya yakın olduğunu söyleyen Falih, tüm OPEC üyelerinin piyasaların dengelenmesi konusunda hem fikir olduğunu belirtti.

Teknik olarak ise 55 dolardan yükselişe geçen Brent petrolde 55.30 direnci üzerinde kalıcılık sağlanırsa 55.60 seviyesi hedeflenebilir. Hareketin devamında ise 56 dolar direnci takip edilebilir. Aşağı yönlü fiyatlamalarda ise 55 dolar desteğinin altında kapanışlar gelirse 54.50 ve 54.00 seviyeleri görülebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!