Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT27.10.png

BRENT PETROL

Hafta boyunca süren sert satış hareketinin ardından petrol fiyatları bugünü hafif alıcılı geçiriyor. Piyasanın gündemini ise OPEC ve OPEC dışı üreticilerin yapacağı üretim kesintisi anlaşması oluşturuyor. Hafta sonu Viyana’da Rusya-OPEC Enerji Diyaloğu düzenlenecek ve anlaşma koşulları detaylı olarak görüşülecek. Son gelişmelere baktığımızda ise Irak’ın anlaşmadan muaf tutulma yönünde isteğinin devam ettiğini görüyoruz. Irak Dışişleri Bakanı, Irak’ın muafiyet talebi konusunda anlayışlı davrandığını ve bu muafiyet talebinin kabul edilmesi için daha fazla çaba göstereceklerini açıkladı. Nijerya, Libya ve İran’dan sonra Irak’ın da üretim açısında imtiyaz istemesi diğer üreticiler tarafından nasıl karşılanacağı şu anda merak konusu. Hafta sonu yapılacak açıklamalar bu belirsizliği azaltabilir.

Teknik olarak ise 50.50 direncinin aşılması ile yükseliş hareketi 50.80-51.00-51.50 seviyelerine kadar sürebilir. Aşağı yönlü hareketin hız kazanabilmesi için ilk etapta 50 doların altında kapanışlar görmemiz gerekiyor.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!