Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXY27.01.png

Piyasalarda Öne Çıkanlar

Fitch Türkiye Kararını Veriyor
Bu hafta Türk Lirası açısından oldukça hareketli geçiyor. Hafta içerisinde Merkez Bankası’nın vermiş olduğu faiz kararının ardından, gözler bu akşam Türkiye’nin kredi notunu değerlendirecek olan Fitch’e çevrilmiş durumda. Daha önce yapmış olduğu açıklamalarda Türkiye’deki politik risklerin ekonomik performansı olumsuz etkilediğini ve Türkiye’nin yatırım yapılabilir kredi notuna ilişkin risk gördüklerini belirten Fitch’in alacağı reaksiyon Türk Lirasının volatilitesini üst seviyeye taşıyabilir.
Daha önce yapılan açıklamalara baktığımızda not indirimine gidilme ihtimalinin daha güçlü durduğunu söyleyebiliriz. Olası not indiriminin ardından özellikle TL bacaklı paritelerde anlık sert yükselişler görülebilir. Ancak ilk tepkinin ardından not indirimi ihtimalinin büyük ölçüde piyasada fiyatlandığını düşündüğümüzde daha sakin bir seyir izleyebiliriz.

ABD Verileri Beklentilerin Altında
Haftanın son işlem gününde ABD cephesinden 4.çeyrek büyümesinin ilk okumasını karşıladık. Beklentiler verinin yüzde 2.2 olarak açıklanması yönündeyken rakam yüzde 1.9 olarak gerçekleşti. Veri her ne kadar beklentilerin altında bir görünüm yakalasa da yüzde 2’ye yakın bir görünüm iyimser şekilde algılanabilir. Tüketici harcamalarında ise yüzde 2.5’lik yükseliş ise veri setinde dikkat çeken detaylardan. Aynı zaman diliminde açıklanan dayanıklı mal siparişlerinde ise manşet veri şok bir şekilde beklentilerin altında açıklandı. Yüzde 0.4 daralan siparişlerin sebebi savunma sanayisi ürünleri siparişlerindeki azalmaydı. Çekirdek dayanıklı mal siparişlerindeki beklentiye paralel görünüm ise bu görüşü destekliyor. Yani dayanıklı mal siparişlerini detayında korkutucu bir tablo yatmıyor.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!