Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT27.01.png

BRENT PETROL

Hafta boyunca petrol fiyatlarında süregelen yatay seyir haftanın son işlem gününde de devam ediyor. Hafta geneline baktığımızda, önceki haftalara kıyasla haber akışının düşük düzeyde seyrettiğini görüyoruz. OPEC ve OPEC dışı ülkeler geride bıraktığımız hafta sonu, İzleme Komitesi toplantısı çerçevesinde bir araya gelmişti. Toplantıdan anlaşmaya sadık kalınacağı mesajı çıkarken, İzleme Komitesi’nin her ay bir araya gelerek veriler ile üretim kotasını denetlemesi kararlaştırıldı. 1.8 milyon varillik kesinti miktarının henüz 1.5 milyon varillik kısmı gerçekleşti. Cezayir petrol bakanı, Şubat ayında kesinti miktarının 1.8 milyon varile ulaşacağını bildirdi. ABD tarafında ise petrol stoklarında artış yaşanırken, yeni başkan Trump’ın enerji politikası yakından izlenecek.

Teknik olarak ise Brent petrolde kararsız seyrin devam ettiğini görüyoruz. 55.75-56.00 bölgesi yukarı yönlü aşılırsa yükseliş önce 56.50, sonrasında ise 57.00 seviyesine doğru devam edebilir. Geri çekilmelerde ise 55.30 desteği kırılırsa 55.00-54.70 seviyeleri takip edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!