Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

XAUUSD26.099.png

ALTIN

Yeni haftaya satıcılı bir başlangıç yapan değerli metal, sabah saatlerinden itibaren yönünü yukarıya çevirdi. Özellikle geçtiğimiz hafta Fed’in faiz kararı ve sonrasında gelen açıklamalarla yükselişe geçen sarı maden dolar endeksindeki geri çekilme ile yükselişini üst üste altıncı gününde devam ettirme çabasında. Bu akşam ise yapılacak konuşmalar altın fiyatlarında hareketliliği artırabilir. İlk olarak sahneye çıkacak olan AMB Başkanı Mario Draghi’nin varlık alım programına yönelik söylemlerde bulunması altın fiyatlarında yükselişi tetikleyebilir. Sonrasında ise FOMC üyelerinin yapacağı konuşmalar değerli metale yön verebilir.

Teknik olarak ise yükseliş hareketinin devamında 1343 dolar direncinin aşılması önemli. Bu seviyenin aşılmasıyla birlikte tekrar 1350 dolar denemesi görebiliriz. Geri çekilmelerde ise 1336 ve 1332 destekleri önemli olacak.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!