Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

EURUSD26.055.png

EURUSD

ABD’den açıklanan dayanıklı mal siparişlerinde görülen süpriz yükselişin ardından işsizlik haklarından yararlanma başvuruları haftalık 268K olarak açıklandı. Her iki veride de beklentilerin üzerinde bir seyir yakalandığını ifade edebiliriz. Yeni güne kötü bir başlangıç yapan dolar endeksi içinse bu olumlu tabloyu sürdürmemiz hayli zor. Gün içerisinde değer kaybı hızlanan doların etkisiyle paritedeki yakalanılan kısa vadeli düşüş trendi de kırılmış oldu.

Paritenin önündeki hedef ise 1.1220 seviyesinin üzerinde kalıcı olmak. Eğer bu gelişme sağlanamazsa yükseliş hareketi yerini geri çekilmeye bırakabilir. 1.1150 seviyelerinde duraksayabilecek düşüşün bir sonraki durağı 1.1100 seviyesi olacağa benziyor. Son derece önemli olan bu seviyeden genel olarak tepki alımlarına şahit olmamız şaşırtıcı olmayacaktır. Eğer paritedeki yükseliş hareketi hacmini korumaya devam ederse yükseliş 1.1250 seviyesine kadar devam edebilir. Son günlerde hızlı değişimlere sahne olduğumuz paritede önümüzdeki haftanın hakim yönünü yarın açıklamalarda bulunması beklenen Fed Başkanı Yellen’ın belirleyeceğini düşünüyoruz.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!