Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BİST2604.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Gündemdekiler
Yurtiçi piyasalar yeni güne TCMB’nin yayınladığı enflasyon raporu ile başlangıç yaptı. Yeni başkan Çetinkaya liderliğinde gerçekleştirilen ilk toplantıda 50 baz puanlık bir indirime giden merkez kararın ardından bankanın ilerleyen dönemlerde nasıl bir politika izleyeceğine dair önemli açıklamalar takip edildi. Yayınlanan özette iç talebin büyümeye olan etkisinin artacağı bekelntisine dikkat çekilirken önümüzdeki dönem politikalarını belirlemede enflasyon görünümünün ön planda olacağı ifade edildi. Son dönemlerde enflasyondaki gerileme merkez bankasının elini rahatlatmıştı. Baz etkisiyle birlikte düşüşün sürebileceği enflasyon oranlarında görünüm TCMB’nin istediği gibi seyredebilir. Volatilitesi yüksek olan gıda fiyatlarındaki değişimin azaltılması için çalışmaların devam edeceğine değinen Çetinkaya çekirdek enflasyondaki iyileşmeye değindi. Küresel piyasalardaki görünümün de gözetileceğinin ifade edildiği raporda bankanın ihtiyatlı bir şekilde indirimlere devam etme isteğinin olduğu açıkca belirtildi.

Geride kalan günde beklentilerin altında kalan konut sektörü verilerinin ardından ABD’den gün içerisinde gelen veriler ise dolardaki değer kaybını hızlandırdı. Tüketicilerin piyasaya olan güvenini ölçmekte de belirleyici olan dayanıklı mal siparişlerinde yüzde 0.8’lik artış görüldü. Veri beklentilerin altında yükselirken çekirdek rakamlarda yüzde 0.2’lik azalış tabloyu olumsuzlaştıran etmenlerdendi.

Endekslerde son durum
Dolar endeksindeki hareketlilik gün içerisinde açıklanan ABD  verileri ile yönünü aşağıya çevirdi. 95.00 seviyelerinin altında kalıcı olan dolar endeksinde düşüş 94.00 seviyesine kadar devam edebilir. Bu desteğin altındaysa 93.80 seviyesi gerilemeye dur diyebilecek kuvvete sahip. Dax’ta ise geri çekilmeler yaşansa da hareketlilik 10 bin seviyesinin üzerinde kalmaya istekli gözüküyor. 10 bin 200 seviyelerinde kısa vadede oluşan destek şu ana kadar üzerine düşeni yerine getiriyor. Bu seviyeden gelebilecek alım hareketinin hedefi ise 10 bin 650 seviyesi olarak gözüküyor. BİST100’de ise hafif alıcılı seyir devam ediyor. Yükseliş hareketi biraz olsun hacmini yitirmiş gibi gözükse de 86 bin 850 seviyesi kuvvetli dirençlerimizden. Geri çekilmelerde ise 84 bin 400 seviyesi hareketliliğe bu kez destek olabilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!