Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

GBPUSD.26.01.png

GBPUSD

İngiltere’de 4. çeyrek büyüme rakamları, bir önceki döneme göre değişmeyerek yüzde 0.6 olarak gerçekleşti. Büyümede en büyük katkıyı yine hizmet sektörü sağlarken, inşaat ve imalat sektörleri yeterli büyüme gerçekleştiremedi. Yıllık bazda baktığımızda ise 2016’da İngiltere ekonomisinde yüzde 2.2’lik bir büyüme olduğu görülüyor. Gelişmiş ülke ekonomilerine göre oldukça hızlı bir büyüme olsa da, tüketici harcamaları ile büyüyen bir ekonomi olmasından kaynaklı 2017 sonlarına doğru Brexit etkisinin hissedilmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra İngiltere hükümeti 50. maddeyi Mart 2017’de tetikleyebilmek için yeni yasa tasarısını parlamentoya sundu. Önümüzdeki iki hafta içerisinde yasa tasarısıyla ilgili sürecin sonuçlanması bekleniyor.

Kurda teknik olarak ise gün içerisinde 1.2670 seviyesine kadar tırmanan hareket burada kalıcılık sağlayamayarak 1.26 seviyesinin altına sarktı. Geri çekilmenin devamında 1.2550-1.2500-1.2450 destekleri takip edilebilir. Yukarı yönlü hareket yeniden ivme kazanırsa 1.2600-1.2630-1.2670 dirençlerinde hareket hız kesebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!