Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT.26.01.png

BRENT PETROL

Hafta başından bu yana petrol fiyatlarında korunan yatay seyir halen bozulmuş değil. Dün ABD tarafında açıklanan haftalık ham petrol stokları 2.81 milyon varillik artış beklentisinin üzerinde 2.84 milyon varil artış göstermişti. OPEC tarafındaki haber akışı ise petrol üretim anlaşması çerçevesinde gelişmeye devam ediyor. Bugün Cezayir petrol bakanı, 1.8 milyon varillik kesinti miktarının Şubat ayı itibariyle sağlanacağını duyurdu. Hatırlanacağı üzere OPEC ve OPEC üyesi olmayan 11 ülke toplamda 1.8 milyon varillik üretim kesintisi konusunda anlaşmış fakat belirtilen miktarın 1.5 milyon varillik kısmı gerçekleşmişti. Özellikle ülkelerin üretim anlaşmasına sadık kalması petrol fiyatlarındaki aşağı yönlü hareketlerin önümüzdeki günlerde de sınırlı kalmasını sağlayabilir.

Teknik olarak Brent petrolün günlerdir aşamadığı 55.75 direncine doğru hareketlendiğini görüyoruz. 55.75-56.00 bölgesi oldukça önemli. Bu bölge aşılırsa 56.30-56.60-57.00 seviyeleri sırasıyla takip edilebilir. Geri çekilmelerde ise 55 dolar desteği kırılırsa 54.70 ve 54.50 seviyeleri gündeme gelebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!