Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

XAUUSD25.088.png

ALTIN

Altın fiyatlarında düşüş beşinci gününde de devam ediyor. Yarın Jackson Hole toplantısında şahin bir konuşma yapması beklenen Fed Başkanı Yellen’ın yanı sıra olumlu gelen ABD verileri de dolara destek olarak altının geri çekilmesinde etkili oldu. Aynı zamanda Fed Üyelerinden şahin mesajlar gelmeye devam ediyor. Bugün konuşan Kansas City Fed Başkanı Esther George’nin faizlerin kademeli bir şekilde artırılması gerektiğini ve 2016 yılında büyüme beklentisinin yüksek olduğunu belirtmesi altının satış baskısı altına girmesine neden olan diğer önemli gelişme olarak öne çıktı.

Teknik olarak son günlerdeki satışlar ile birlikte aşağı yönlü eğilimde olan altında 1310 dolar ilk destek seviyesi olurken bu destek seviyesinin kırılması durumunda 1305 dolar kritik seviyesine geri çekilme görebiliriz. 1305’in aşılması ise fiyatların tekrar 1300 doların altına gelerek 1280 dolar seviyesine doğru bir hareket izlemesine neden olabilir. Olası toparlanmalarda ise 1327 ve 1335 dolar dirençleri takip edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!