Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT25.077.png

BRENT PETROL

Petrol fiyatlarında haftanın ilk işlem günü satış ağırlıklı bir görünüm ile devam ediyor. Brent petrolde 100 ve 200 günlük hareketli ortalama geçildikten sonra satıcılı seyrin hız kazandığını görüyoruz. Petrol piyasası gündemi ise OPEC toplantısı sonrası durulmuşa benziyor. Fiyatlamalar daha çok ABD tarafındaki gelişmelere bağlı olarak şekilleniyor. Ham petrol stokları 9 haftadır azalış gösteren ABD’nin petrol yatırımlarında ise artan fiyatlarla birlikte bir miktar toparlanma görülüyor. Ülkede faaliyetteki sondaj kuyusu sayısı 8 haftadır artış göstererek 371’e yükseldi. Fakat bu rakam, 2014 yılında faaliyet gösteren 1600’ün üzerindeki sondaj kuyusunun yanında şu an için bir hayli yetersiz kalıyor.

Teknik olarak ise 45 doların altında kalıcılık sağlanması Brent petrolde 44.00 ve 43.40 seviyelerinin görülmesinin sağlayabilir. 45 doların üzerinde kalınması ise yükselişi 46 dolar seviyesine kadar taşıyabilir. Fakat hareket, 100 ve 200 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu bu bölgeden tekrardan gevşeme eğilimine girebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!