Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

XAUUSD25.055.png

ALTIN

Dolar endeksindeki değerlenme altın fiyatları üzerinde baskı yaratıyor. Bir haftadır satış baskısı altında olan değerli maden, Nisan ayı başından bu yana en düşük seviyelerine gerilemiş durumunda. Dün ABD tarafından yeni konut satışlarını takip ettik. 2008’den bu yana en güçlü artışın kaydedildiği veriyle birlikte, ABD ekonomisindeki toparlanmanın yılın ikinci çeyreğinde devam ettiğini söyleyebiliriz. Bugün ise ABD tarafında dış ticaret dengesi açıklandı. Nisan ayının öncü verilerine göre dış ticaret açığı 57.5 milyar dolar ile beklentinin altında geriledi.

Teknik olarak ise 1220 seviyesinin altına sarkan altın fiyatlarında, 1214 ve 1207 seviyeleri aşağı yönlü hareketin sürmesi halinde görülebilir. Tekrar bir toparlanma hareketi için ise 1226’nın aşılması gerekiyor.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!