Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

GBPUSD25.11.png

GBPUSD

Bugün İngiltere’de 3. çeyrek GDP datasını takip ettik. Öncü datadan çok farklı olmasa da verinin ayrıntısına baktığımızda işletme yatırımlarının referandum sonrası beklentilerin üzerinde yüzde 0.9 artış gösterdiği görülüyor. Hane halkı harcamaları yükselirken 3. çeyrekte ekonomide yüzde 0.5 büyümeye karşın yıllık bazda yüzde 2.3 büyüme gerçekleşti. Büyümeye yüzde 0.7 katkı gösteren net ihracat ve yüzde 0.8 artış gösteren hizmet sektörü GDP’ye en yüksek katkı sağlayan gruplar. Buna karşılık imalat ve inşaat sektörlerinde darlma olduğu görülüyor. Şükran günü nedeniyle piyasalrın dün kapalı bugünde yarım gün kapalı olması nedeniyle ABD tafında fazla hareket yok.

Kurda ise hareket haftanın son işlem gününde 1.24 seviyesinin üstünde fiyatlanmaya devam ediyor. 1.25 seviyesinin aşılması halinde yükseliş hareketi hacim kazanabilir. Bu seviyenin üstünde 1.2550 -1.2600 seviyeleri gündeme gelebilir. Geri çekilmelerde ise 1.24’ün altında 1.2350 -1.2300 seviyeleri gündeme gelebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!