Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

XAUUSD.25.01.png

ALTIN

ABD borsa endekslerinde yaşanan yükseliş ve S&P 500 endeksinin rekor seviyeye tırmanması değerli metale olan talebin azalmasına neden oluyor. Diğer taraftan ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde yaşanan yukarı yönlü hareketlenmeyle birlikte altın fiyatlarının satış baskısı altında olduğunu görüyoruz. Veri akışı bakımından gün içerişinde altın fiyatlarına etki edebilecek önemli bir veri bulunmazken, Donald Trump’ın bulunacağı söylemlerin altın fiyatları üzerindeki volatiliteyi artırabileceği ihtimalini her zaman göz önünde bulundurmamız gerekiyor.

Teknik olarak ise son iki gündür yaşanan geri çekilmeye rağmen değerli metalde yükseliş isteği devam ediyor. Yaşanan bu kısa süreli geri çekilmelerde 1200 ve 1195 dolar destekleri oldukça önemli seviyeler olarak karşımıza çıkıyor. Yükselişlerde ise ilk direnç 1208-1210 bandında bulunurken, bu direncin aşılması 1220 dolar direncine hareketi beraberinde getirebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!