Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

USDTRY24.088.png

USDTRY

Bugün sabah saatlerinde başlayan askeri operasyon kurda ilk anda yükseliş olsa da sonrasında bir miktar gevşeme yaşandığını görüyoruz. Dünkü TCMB faiz oranı kararı sonrası bugün, Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan faiz kararlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ekonomide faiz indirimi başta olmak üzere iyi haberler geldiğini, fakat yatırım ve üretim ortamının iyileşmesi için faizlerin daha fazla inmesi gerektiğini ifade etti. Yatırımın, istihdamın, üretimin ve rekabetin artması için faizin inmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, birilerinin parası üzerinden para kazananların işine gelmediği için faizlerin inmediğini açıkladı.

Teknik olarak ise askeri hareketlilik ile düşen trendin üzerine yerleşen paritede görünüm, şu an için yataya dönmüş görünüyor. Düşüşün devam edebilmesi için 2.9470-2.9460 aralığının geçilmesi gerekiyor. Hareketlilik bu seviyenin altında devam ederse 2.9400 ve 2.9350 seviyeleri görülebilir. Yükseliş için ise 2.9560 direncinin aşılması gerekiyor. Hareketin devamında 2.9600 ve 2.9700’ye doğru bir seyir izleyebiliriz.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!