Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT24.088.png

BRENT PETROL

Petrol piyasası adına beklenen haber dün açıklandı. İran’ın Eylül ayındaki Uluslararası Enerji Konferansı’na katılıp katılmayacağı konusunda süren belirsizlik, dün OPEC’e yakın kaynaklardan yapılan açıklama ile bir miktar dağıldı. Fakat haber henüz İran resmi makamları tarafından doğrulanmış değil. İran tarafından açıklama yapılması, yeni bir üretim sabitleme anlaşmasına dair beklentileri yükseltebilir. Doha’daki görüşmelerde de benzer söylemler olmuş fakat İran ve Suudi Arabistan arasındaki siyasi problemler sebebiyle anlaşma sağlanamamıştı. Buna benzer bir senaryo ile tekrar karşılaşabiliriz. Çünkü İran ve Suudi Arabistan arasından ilişkiler son görüşmelerden bu yana halen normal seviyelere dönmüş değil. Öte yandan bugün ABD haftalık ham petrol stokları açıklanacak. Stokların azalması bekleniyor. Petrolün yanında benzin stokları da fiyatlamalara etki edebilir.

Teknik olarak ise yükselişin devam etmesi için 50 doların üzerinde kalınması gerekiyor. Hareketlilik bu seviyenin üzerine taşınırsa 50.25 ve 50.50 seviyeleri görülebilir. Satış baskısında ise ilk etapta 49.20 desteği kırılırsa 49.00 seviyesi destek görebilir. Bu seviye de geçilirse 48.50’ye kadar düşüş görebiliriz.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!