Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

USDTRY.24.01.png

USDTRY

Bugün gözler Merkez Bankası’nın verdiği faiz kararı üzerindeydi. TCMB piyasa beklentilerinin aksine 1 hafta vadeli repo faiz oranında(politika faizi) herhangi bir değişikliğe gitmeyerek oranı yüzde 8’de sabit tuttu. Marjinal fonlama faizi yüzde 8,50’den yüzde 9,25’e, geç likidite penceresi(GLP) faizi ise yüzde 10’dan yüzde 11’e yükseltildi. Karar sonrasında kurda yukarı yönlü hareket hız kazanarak 3,83 seviyesine kadar yükseliş gösterdi. Ardından GLP’de yaşanan yükseliş ile mevcut fonlama politikasının devam etmesi beklentileri kurda bir miktar geri çekilmeyi beraberinde getirdi. Bu seviyelerde kalıcı fiyatlamaların devam edebilmesi için ise TCMB’nin 12 Ocak’tan bu yana uygulamaya koyduğu bir hafta vadeli repo ihalesini açmama politikasına devam etmesi gerekiyor. Aksi durumda kurda yükseliş hız kazanabilir.

Teknik olarak baktığımızda ise yükseliş hareketinin devamında 3,8150 seviyesi ilk direnç olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyenin üzerinde kalıcı fiyatlamalar görmemiz durumunda 3,8450 direncinin test edildiğini görebiliriz. Geri çekilmelerde ise 3,7500 ve 3,7180 destekleri önemli.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!