Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

EURUSD.24.01.png

EURUSD

ABD Başkanı Trump , piyasada dolar rallisini başlatan genişlemeci maliye politikaları hakkında konuşmak yerine bir risk unsuru olarak görülen korumacı ticaret politikalarına odaklanıyor. Trans-Pasifik Ortaklık anlaşmasından çekildiklerini duyuran Trump NAFTA için ise yeniden müzakereye oturulacağını belirtti. Trans-Pasific ortaklığındaki ülkeler ise ABD’nin ayrılmasıyla Çin ve diğer ülkeleri  dahil edip anlaşmayı kurtarmaya çalışıyorlar. Euro bölgesinde ise PMI verilerini takip ettik. Ocak ayı PMI verisi 55.1 ile beklentilerin üstünde ve bir önceki aya göre daha hızlı bir genişlemeye işaret ediyor. Hizmet PMI verisi ise önceki aya göre bir miktar yavaşlamaya karşın 53.6 ile pozitif bölgede gerçekleşti.

Teknik olarak kurda hareket 1.0760 direncine yakın seyrini koruduğunu görüyoruz. Bu seviyenin üstünde kapanışlar görmemiz halinde 1.0800-1.0840 seviyeleri güçlü direnç olarak karşımıza çıkıyor. Geri çekilmelerde ise 1.0730-1.0700-1.0670 seviyeleri düşüşe destek olabilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!