Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

USDTRY23.099.png

USDTRY

Dün TCMB’nin faiz indiriminden sonra bugün Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan bankaların faiz indirimde TCMB’yi takip etmesi gerektiğini ve daha düşük faizlerin daha düşük enflasyon getireceğini savundu. Erdoğan, derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin notunu çöp seviyesine indirmelerini hiç dikkate almadığını ve bu kuruluşların siyasi gerekçelerle ve ekonomik etiğe karşı hareket ettiğini ifade etti. ABD tarafında ise FOMC toplantısı sonrası ilk Fed üyesinin açıklamaları takip edildi. Boston Fed Başkanı Rosengren faiz artırmamanın önemli dengesizlik riski oluşturduğunu ve ılımlı ve kademeli faiz artışını savunmaya devam ettiğini bildirdi.

Pariteye bakacak olursak 2.9535-2.9550 aralığı yükselişi sınırlayan bölge olarak karşımıza çıkıyor. Günün kalanında bu aralık yukarı yönlü aşılırsa 2.9600 ve 2.9640 seviyeleri gündeme gelebilir. Aşağı yönlü fiyatlamalarda ise 2.9480-2.9450-2.9400 destek olarak takip edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!