Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXY23.12.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Avrupa Bankacılık Sektöründe Sıkıntılı Süreç Devam Ediyor
Avrupa’da genel anlamda bankacılık sektörü sıkıntılarla boğuşurken, özellikle İtalyan bankaları bu sıkıntıların başını çekmeye devam ediyor. İtalya’nın en eski bankası olan Monte Paschi di Siena’nın yatırımcılarda yeterli sermayeyi toplayamamasının ardından hükümet, bankalardan aktarılmak üzere 20 milyar euroluk bir yardım paketi hazırlayacak.

Ancak hazırlanacak olan 20 milyar Euro yardımın tamamının Monte Paschi’ye aktarılması söz konusu olmayabilir. Konuyla ilgili açıklama yapan Maliye Bakanı Padoan, toplam yardımın stres testinin gereksinimlerini karşılamaya yetecek kadar olacağını ifade ederken, diğer bankaların yardım talep edip etmeyeceğine bakacaklarını söyledi. Önümüzdeki dönemde ise Monte Paschi’nin ardından yine sorunlu durumda olan Veneto Banca SpA ve Banca Popolare di Vicenza’nın kurtarma paketine dahil olabilir.

Diğer taraftan Avrupa Bankacılık sektörü ile ilgili bir önemli gelişme de Alman bankacılık devi Deutsche Bank’tan geldi. Küresel finansal krizde müşterilere hatalı mortgage kredisi satması nedeniyle ABD Adalet Bakanlığı tarafından 14 milyar dolarlık cezaya çarptırılan banka 7,2 milyar dolar üzerinde anlaşma sağladı. İsviçre’nin en önemli bankalarından Credit Suisse ise yine mortgage kredileriyle alakalı olarak 5,3 milyar dolar ödemeyi kabul etti.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!