Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

EURUSD23.11.png

EURUSD

Kasım ayı PMI verilerine göre Euro Bölgesi 2016’nın en iyi performansını gösterdi. İmalat sektörü PMI verisi 53.7 olarak açıklanırken hizmet sektörü PMI verisi de 54.1 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Verinin detayına baktığımızda fiyatlardaki stabil duruma rağmen yeni siparişlerin arttığı görülüyor. Kurun ise odağında bu akşam açıklanacak olan Kasım ayı FOMC toplantısı tutanakları var. Trump zaferi sonrası hızla değişen senaryo ile Kasım ayına göre farklı bir ekonomik atmosfer var. Büyüme ve enflasyon beklentilerinin yükselmesiyle ABD’nin önümüzdeki dönemde faiz artışı hızını arttıracağı tahmin ediliyor. Aralık ayı ihtimalleri ise Fed vadelilere göre yüzde yüze dayanmış durumda. Tutanaklar da bu nedenle Aralık ayı sinyallerinden çok Fed üyelerinin seçimler ve sonrasındaki yüksek volatiliteye nasıl baktıklarını görmemiz açısından önemli.

Kurda teknik olarak ise hareket 1.0600 seviyesinin altında fiyatlanıyor. Satıcılı seyirde 1.0550-1.0520-1.0480 önemli destek seviyeleri olarak takip edilebilir. Kurda hareket yukarı yönlü ivme kazanırsa 1.0630 -1.0650 -1.0690 seviyeleri direnç olarak çalışabilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!