Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

USDTRY22.099.png

USDTRY

Fed’in faiz kararı sonrası TCMB’nin de beklentilere paralel olarak faiz indirimi yapması TL tarafına destek oldu. Faiz kararı sonrası Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, faiz indiriminden ihracatçıların memnun olduğunu, ilerleyen aylarda ilave faiz indirimleri ile birlikte zorunlu karşılık oranlarında da düşüşün sürmesi gerektiğini belirtti. FED'in son olarak faiz artımına gitmemesi ile birlikte küresel piyasalardaki gelişmelerin, Türkiye'de faiz indiriminin önünü açtığını söyleyen Büyükekşi, Türkiye ekonomisinin daha fazla büyümesi için faiz indirimlerinin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Pariteye bakacak olursak dolardaki değer kaybı ile aşağı yönlü seyrin hız kazandığını görüyoruz. 2.9400 takip edeceğimiz ilk destek. Kırılması durumunda 200 günlük ortalama olan 2.9320’ye kadar gevşeme görebiliriz. Yükselişlerde ise 2.9500’in üzerinde kalınması halinde 2.9550 ve 2.9600 seviyeleri gündeme gelebilir.
 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!