Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXY22.088.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Fischer’dan faiz sinyali
Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer hafta sonu enstitüde yaptığı konuşmada, 2016 yılı içerisinde bir faiz artırımı olabileceği mesajını verdi. Fischer, yatırımlardaki sürpriz gerilemenin önümüzdeki çeyreklerde toparlanarak büyümeye destek vereceğini ve enflasyonda da hedefe yaklaşıldığını belirtirken, Fed’in 2 numarasından gelen bu açıklama doların haftaya değer kazanımı ile başlamasını sağladı. 
Cuma günü ise Fed Başkanı Janet Yellen’ın Jackson Hole’da yapacağı konuşma son derece önemli olacak. Geçtiğimiz hafta Fed üyeleri, ABD ekonomik görünümüne dair olumlu mesajlar verirken, verilerin desteklemesi durumunda Eylül ayında faiz artırma ihtimalinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtmişti. Yellen’ın da ekonomiye yönelik güçlü bir konuşma yapması beklenirken, faiz artırımının zamanlaması konusunda ise işaret vermesi beklenmiyor.

TCMB’den bir faiz indirimi daha gelebilir
Yurt içinde ise TCMB’nin yarın vereceği faiz oranı kararı bekleniyor. Son 5 PPK’da faiz koridorunun üst bandında faiz indirimine giden TCMB’nin bu ayki toplantıda da yine üst banttan yüzde 0.25’lik indirim yapması bekleniyor. Son PPK toplantı tutanağında para politikası kararlarının enflasyon görünümüne bağlı olacağının altını bir kez daha çizen TCMB’nin Temmuz ayındaki 8.79’luk enflasyon oranına rağmen faiz indirimine gitmesi, hükümetin son dönemde ekonomiyi canlandırma adına yaptığı hamleleri destekler nitelikte olacak. Ayrıca baz etkisi düşünüldüğünde, yılın geri kalan aylarında düşük seyredecek enflasyon oranları sadeleşmenin küçük adımlar ile devam etmesini sağlayabilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!