Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

XAUUSD22.12.png

ALTIN

Değerli metal son on ayın en düşük seviyesine yakın seyrinde yatay hareket etmeye devam ediyor. Yeni yıl tatili nedeniyle piyasada işlem hacminin düşük kalması altın fiyatlarında yatay hareketliliğe neden olurken, gün içerisinde ABD’den açıklanan büyüme(GSYH) rakamlarını takip ettik. Üçüncü çeyrek büyüme rakamının beklenti olan yüzde 3,3’ün üzerinde yüzde 3,5 gerçekleşmesiyle ABD tarafındaki olumlu veri akışının devam ettiğini gördük. ABD’den gelen olumlu verilerin altın fiyatlarında yükseliş hareketlerini önümüzdeki dönemde sınırlı tutacağını beklemek daha doğru olacak gibi görünüyor.

Teknik olarak ise 1125-1142 bandındaki hareket devam ediyor. Aşağı yönde 1125’in kırılması durumunda 1110 dolar desteği hedefli fiyatlamalar gelebilir. Yükselişlerde ise 1142 oldukça önemli olurken, ara direnç olarak 1137 dolar seviyesi takip edilmeli.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!