Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT22.11.png

BRENT PETROL

Petrol piyasaları oldukça hareketli günler geçirmeye devam ediyor. Geçen hafta Doha’da düzenlenen Gaz Forumu’nda bir araya gelen OPEC üyeleri üretim kotaları konusunda anlaşma sağlayamamıştı. Dün ise OPEC Teknik Komitesi çerçevesinde bir araya gelen üyeler, üretim kotası konusunda yoğun mesai harcıyor. İran ve Irak sorunu halen çözülebilmiş değil. Suudi Arabistan, İran olmadan üretim anlaşmasına yine yanaşmak istemeyecektir. İran’ın ise ekonomik yaptırımları bu senenin başında kalktı ve ülke üretimi sınırlamaya kesinlikle yanaşmıyor. 30 Kasım’a kadar ortak bir yol bulunması gerekiyor. Aksi halde İran-Suudi Arabistan arasındaki siyasi çekişmeler bir kez daha üretim anlaşmasına engel olabilir.

Teknik olarak ise açıklamalar ile birlikte 50 dolar denemesi yapan Brent petrolde bir miktar geri çekilme yaşandığını görüyoruz. 49 doların üzerinde kalırsak günün kalanında tekrardan 50 dolar denemesi görebiliriz. Buranın üzerinde ise 50.30-50.50-50.80 görülebilir. Geri çekilmelerin hız kazanması durumunda ise 48.50-48.00-47.60 seviyeleri takip edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!