Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

USDTRY210716.png

USDTRY

Kurda tarihi seviyeler test edilmeye devam ediyor. Dün akşam saatlerinde önce kredi derecelendirme kuruluşu Standart & Poors’un ülke notunu BB+’dan BB’ye indirmesi, ardından açıklanan ülke genelinde üç aylık olağanüstü hal kararı kurun 3,0950’nin üzerini görmesinde etkili oldu. Bugün ise dün yaşanan sert yükseliş sonrasında kurda bir miktar tepki satışlarının geldiğini görüyoruz. Ancak son zamanlarda yaşanan belirsizliklerle birlikte kur tarafında yeni rekorlar görme ihtimalimiz bulunuyor. Özellikle 5 Ağustos’ta kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’ten gelecek kredi notu paritede belirleyici olacak.

Teknik olarak ise bugün yaşanan geri çekilmenin devam etmesi durumunda 3,0500 desteği önemli. 3,05’in aşılması durumunda satışlar 3,0370’e kadar devam edebilir. Yükselişlerde ise 3,0830 ilk direnç olurken bir sonraki direnç seviyesi 3,0960 tarihi zirvesinde bulunuyor.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!