Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

EURUSD21.066.png

EURUSD

Paritede satış ağırlık bir gün geçiriyoruz. Sabah saatlerinde 1.1350 seviyesine kadar yükselen parite, sonrasında satış baskısının hacmini artırmasıyla 1.1300’ün altına geriledi. Gün içerisinde fiyatlama yaratacak veri akışı bulunmazken, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi’nin açıklamaları takip edildi. Draghi, Avrupa Bölgesi'nde toparlanmanın yıl içerisinde ivme kazandığını, enflasyon görünümündeki baskının ise devam ettiğini söyledi. Draghi ayrıca, Avrupa Merkez Bankası'nın uygun görmesi halinde para politikası araçlarını kullanmaktan çekinmeyeceğini dikkatlerinin ise hala enflasyon görünümünde olduğunu belirtti. Brexit konusunda da değerlendirmelerde bulunan Draghi, ECB’nin İngiltere'nin AB referandumu sonrası ortaya çıkabilecek tüm ihtimallere hazır olduğunu söyledi. 

Teknik olarak ise Draghi’nin açıklamaları sonrası paritede satış hareketinin hızlandığını görüyoruz. 1.1250 desteği kırılırsa geri çekilmelerde 1.1200 ve 1.1180 seviyelerine doğru devam edebilir. Toparlanmalarda ise 1.1300’ün üzerinde kalıcılık sağlanırsa 1.1350 tekrardan test edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!