Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

USDTRY21.11.png

USDTRY

Cuma günü gerçekleştirilen Ekonomi Koordinasyon Kurulu(EKK) toplantısının ardından kurda yaşanan sakinlik bugün de sürüyor. Özellikle yarın saat 13:30’da EKK’nın tekrar toplanacak olması, piyasada TL tarafına yapılabilecek bir müdahale beklentilerini güçlendiriyor. Diğer taraftan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek twitter üzerinden yaptığı açıklamada, döviz kurunun en az faiz, enflasyon ve ücretler kadar önemli bir gösterge olduğunu işaret etti. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ise yaptığı açıklamalarda son zamanlarda vatandaşların döviz satmadığını, tuttuğunu ve döviz alma eğiliminde olduğunu belirtirken bunun yanlış olduğunu söyledi. Ayrıca vatandaşların rahat bir şekilde döviz satmasında hiçbir sakınca olmadığının altını çizdi. Veri akışı bakımından baktığımızda yurtiçinde yılsonu enflasyon beklenti anketinin yüzde 7,81’den yüzde 7,80’e çekildiğini gördük.

Teknik olarak ise kurda son iki gündür geri çekilme görsek de 3,3070 destek seviyesinin altına inmediğimiz sürece bu geri çekilmeler sınırlı kalacak gibi görünüyor. Ara destek seviyelerimiz ise 3,3500 ve 3,3220 olarak öne çıkıyor. Yükseliş hareketinde ise 3,3870 ve 3,4080 dirençleri takip edilmeli.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!