Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

GBPUSD21.11.png

GBPUSD

Haftanın odağında İngiltere Maliye Bakanı Hammond’ın açıklayacağı Brexit sonrası ilk mali plan var. Hammond peşi sıra yaptığı açıklamalarda İngiltere’nin yüksek bütçe açığı nedeniyle kamu harcamalarında sınırlamalar olduğunu ancak yeni yatırımları hedef alacaklarını belirtti. Brexit sonrası ilk veriler ekonominin şimdilik Brexit’in negatif etkilerine karşı direnç gösterdiği yönünde ancak önümüzdeki dönemde sterlindeki sert düşüşün etkilerinin enflasyon ve büyümeye yansıması bekleniyor. Hammond bu geçiş sürecinde İngiltere’nin karşılaşacağı zorluk ve fırsatlar için ekonomiye destek olacak bir plan sunacaklarını ifade etti. İngiltere Başbakanı May de iş dünyası ile yaptığı görüşmelerle yeni yatırımları teşvik etmeye çalışıyor. Veri akışının zayıf olduğu haftanın ilk gününde ABD gündemi de sakin.

Teknik oalrak ise 1.2350 seviyesinin üstüne tırmanan hareket 1.2400 seviyesini test etti. 1.2400 seviyesinin üstünde kapanışlar görmemiz halinde 1.2450 -1.2500 direnç olarak çalışabilecek seviyeler. Satıcılı seyirde ise 1.2350 -12300 düşüşe destek olabilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!