Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT21.11.png

BRENT PETROL

Petrol fiyatları yeni haftaya alıcılı bir başlangıç yaptı. Geçen haftanın son günlerinde düzenlenen Gaz Forumu’ndan piyasaların istediği sonuç alınamasa da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açıklamaları anlaşmaya yönelik iyimser beklentileri kuvvetlendirdi. Putin, OPEC’in Kasım ayının sonuna doğru anlaşmaya varmaması için bir neden olmadığını ve Rusya’nın petrol üretimini mevcut seviyelerde dondurmaya istekli olduğunu ifade etti. Hafta sonu ise İran Petrol Bakanı Zanganeh, Viyana’da yapılacak OPEC toplantısında üretimin sınırlanması konusunda bir anlaşmaya varılmasının oldukça büyük olasılık olduğunu söyledi. Beklentilerin yeniden canlanması ile finansal kuruluşlar da petrol fiyat tahminlerini yükseltti. Goldman Sachs OPEC’in küresel piyasalarda istikrarı sağlayacak bir petrol anlaşmasına varma ihtimaline yönelik ‘taktiksel yükseliş beklentisi’ içerisinde olduğunu ifade etti ve 2017 yılının ilk yarısı için 45-50 dolar arası olan fiyat tahminini ortalama 55 dolar seviyesine yükselttiğini duyurdu.

Teknik olarak ise 47.50 direncini aşan Brent petrolde yükseliş devam ediyor. 48 doların aşılması durumunda 48.50-48.80-49.30 seviyeleri takip edilebilir. Geri çekilmelerde ise 47.50-47.00 bandı aşağı yönlü geçilirse 46.60-46.30-46.00 seviyeleri gündeme gelebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!