Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT21.100.png

BRENT PETROL

Petrol fiyatları haftanın son işlem gününü oldukça hareketli geçiriyor. Dün Rusya devlet petrol şirketi Rosneft Başkanı İgor Seçin; talep olması, uygun teknolojik ve ekonomik koşulların gelişmesi durumunda Rusya’nın gelecekte petrol üretimini önemli ölçüde artırabileceğini ve tahminlere göre yılda 200 milyon ton petrol üretme kapasitesine sahip olduğunu belirtmişti. Bugün Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak da, 2017 yılında günde ortalama 11 milyon varil olmak üzere 548 milyon ton petrol üretmeyi beklediklerini söyledi. Petrol üretiminin sınırlanmasına yönelik anlaşmanın gündemde olduğu bu süreçte, yapılan bu açıklama kafaları karıştırdı. Öte yandan Novak, global petrol üretiminin dondurulmasının hala gerekli olduğuna inandığını ve hafta sonu Suudi Arabistan Enerji Bakanı ile yapacağı görüşmede bazı öneriler masaya koyacağını ifade etti.

Teknik olarak ise 51.30-51.00 aralığına gerileyen Brent petrolde tepki alımları geldiğini görüyoruz. 51.50 direnci aşılırsa 51.80-52.00-52.30 seviyeleri görülebilir. Aşağı yönlü fiyatlamalarda ise 51.30-51.00 aralığı geçilirse 50.70 ve 50.30 seviyeleri takip edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!