Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

USDTRY20.066.png

USDTRY

Küresel piyasalarda AB referandumu takip edilirken yurt içinde gündem yarınki PPK toplantısı. Brexit belirsizliği altında yarınki toplantıda sadeleştirme adımlarına devam edilmesi bekleniyor. Alınacak kararda Brexit beklentilerinden çok, yurt içi enflasyon görünümünün etkili olacağını söyleyebiliriz. Geçen hafta yayımlanan TCMB Beklenti Anketi’ne göre yılsonunda enflasyonun yüzde 7.64 olacağı tahmin ediliyor. Enflasyon beklentilerindeki iyimser hava ve hükümet kanadından sık sık dile getirilen faiz indirimlerine devam edilmesi yönündeki söylemler, TCMB’nin faiz koridorunda 25 ve ya 50 baz puanlık indirime gitmesinde etkili olacaktır.

Teknik olarak ise Brexit endişelerinin azalması ile doların haftaya değer kaybıyla başladığını görüyoruz. 2.8950 seviyesine kadar gerileyen parite kendini tekrardan 2.9000’nın üzerine attı. Bu seviyede kalıcılık sağlanması durumunda 2.9060 ve 2.9120 seviyeleri görülebilir. Hareketin devamında ise 2.9200 önemli olacaktır. Geri çekilmelerde ise 2.9000’nın altına sarkma gerçekleştirilirse 2.8950 ve 2.8900 gündeme gelecektir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!