Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

USDTRY20.12.png

USDTRY

Dün akşam Rusya’nın Ankara büyükelçisinin uğradığı suikast ile kurda yükseliş hareketinin hakim olduğunu görmüştük. Bugün ise günün ana gündem maddesi TCMB’nin verdiği faiz kararıydı. Piyasadaki genel beklentinin aksine faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gitmeyen Merkez Bankası’nın kararı sonrasında kurda ilk tepki yukarı yönlü olurken, tepki ile birlikte 3,5440 seviyesine kadar yükseliş meydana geldi. Anlık tepki sonrasında ise kur tekrar 3,52 seviyesinde fiyatlanmaya devam ediyor. Ancak önümüzdeki süreçte TCMB’nin faizleri artırmama kararının etkileri kurda yukarı yönlü hareketlere neden olabilir.

Teknik olarak baktığımızda yükseliş trendi içerisindeki hareket devam ederken 3,55 seviyesinin üzerinde kalıcı fiyatlamalar görmemiz durumunda 3,58 seviyesi test edilebilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 3,5020 ve 3,4850 destekleri takip edilmeli.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!