Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

EURUSD20.12.png

EURUSD

Piyasalarda dolar baskısı yeniden kendini gösteriyor. Artan politik risklere rağmen dolar güvenli liman görevi gören para birimlerine karşı dahi değerlendi. Berlin’de yaşanan terör saldırısı ise Merkel’in göçmen politikaları nedeniyle yaklaşan seçimlerde Almanya Şansölyesi için yeni bir risk unsuru. Piyasalar ise 2017’de ABD ekonomisinin yüksek enflasyon ve büyümeye bağlı olarak daha hızlı bir faiz artışı yoluna gireceğine inanmış durumda. Geride bıraktığımız günde Fed Başkan Yellen da açıklamalarında ABD ekonomisiyle, özellikle de istihdam piyasasıyla ilgili güçlü iyimser ifadeler kullandı.

Kurda ise güçlü satış baskısıyla yeni rekor dip seviyeler görülüyor. 1.0350 seviyesinin kırılması halinde 1.0320 -1.0300 seviyeleri gündeme gelebilir. Kurda toparlanmalarda ise 1.0370 üstünde 1.0400-1.0430 güçlü direnç seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!