Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

USDTRY20.10.png

USDTRY

Güne yükseliş ile başlayan kurda, Merkez Bankasının piyasadaki genel beklentinin dışında faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gitmemesi geri çekilmeyi beraberinde getirdi. Dün açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı başdanışmanı Yiğit Bulut’un faizlerle ilgili indirime gidilmeyeceği yönündeki söylemleri indirim olmayacağı sinyalini vermesi, kurda faizlerin sabit tutulma ihtimalinin büyük oranda fiyatlanmasına neden oldu. Merkez Bankası bu kararı verirken açıklama metninde yer alan önümüzdeki dönemde para politikası kararlarının enflasyon görünümüne bağlı olacağı söylemi ise oldukça önemliydi. ABD tarafında ise Philadelphia Fed İmalat Endeksinin beklentilerin üzerinde gelmesi öne çıkan gelişmeydi. Tüm bu gelişmelerle birlikte kurda geri çekilmeler olsa da bu geri çekilmelerin sınırlı olabileceğini düşünüyoruz.

Özellikle aşağı yönde bulunan 3,0550 ve 3,0340 destekleri yükseliş tepkisi gelebilecek seviyeler olarak öne çıkıyor. Yukarı yönde ise 3,0750 ilk direnç olurken aşılması durumunda 3,0880 denemesi görebiliriz.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!