Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENTWeekly200101.png

BRENT PETROL

Petrol fiyatları haftanın son işlem gününe yatay bir seyir ile başlıyor. Dün ABD tarafında ham petrol stokları takip edildi. 342 bin varil azalması beklenen ham petrol stokları 2.34 milyon varil artış gösterdi. Hem ABD stoklarının da hem küresel stokların beklenilen hızda erimemesi, petrol fiyatlarının istikrar kazanmasının önündeki en büyük engel diyebiliriz. Özellikle 2016 yılının ilk çeyreğindeki düşük petrol fiyatları ithalatçı ülkeler için düşük fiyattan petrol stoklama fırsatı sundu. OPEC ve OPEC dışı ülkelerin anlaşmaya sadık kalmaları bu açıdan oldukça önem arz ediyor. Önümüzdeki 6 ay boyunca küresel arz fazlasının açığa dönmesi, stokların erimesine ve petrol fiyatlarının istikrar kazanmasına yardımcı olacaktır.

Teknik olarak ise Brent petrolde karar bölgesindeyiz. Gün içerisinde 54 dolar desteğinin altında kalıcılık sağlanırsa 53.50 ve 52.80 seviyeleri görülebilir. Buranın altında ise hacim kazanacak satış baskısıyla 51 dolara kadar gevşeme görebiliriz. 54 desteğinden gelecek alımlarda ise 54.50-54.70 aralığı geçilirse önce 55.20 sonrasında ise 55.75 takip edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!