Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT02.099.png

BRENT PETROL

Petrol fiyatlarında üç gündür devam eden satış hareketinin ardından bugün, tepki alımları geldiğini görüyoruz. Eylül ayının sonunda Cezayir’de gerçekleştirilecek Uluslararası Enerji Konferansı’na yönelik beklentiler bu dönemde petrol fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Suudi Arabistan tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda, görüşmeler için şu anda olumlu mesajlar verdiklerini görüyoruz. Rusya ise Doha’da takındığı tavrı koruyor. Ülke petrol fiyatlarının istikrar kazanabilmesi için her türlü görüşmeye hazır olduğunu ifade etti. Kilit öneme sahip İran ise üretimi dondurma konusunda fikrini henüz net bir şekilde belirtmiş değil. Piyasa bir yandan İran’ın anlaşmaya destek vereceğini konuşurken, diğer yandan da ülkenin petrol üretimini ve yatırımını artıracağı yönündeki haberlere göre fiyatlama yaratıyor. Şu an için beklentiler bir hayli karışık. Bu yüzden önümüzdeki dönemde fiyatlamalar, konferansa dair yapılacak açıklamalar ile şekillenecektir.

Teknik olarak ise ABD tarım dışı verisi ile 46 doların üzerine çıkan Brent petrolde takip edeceğimiz ilk direnç 46.80 ve 47.00 takip edilebilir. Buranın üzerinde ise 47.20 kuvvetli direnç konumunda. Geri çekilmelerde ise 46.00 ve 45.60 önemli destekler.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!