Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

XAUUSD02.099.png

ALTIN

Altın fiyatlarında yükseliş ikinci güne taşınmış durumda. Bugün ABD’den açıklanan tarım dışı istihdam verisine kadar hafifi satıcılı bir seyir izleyen değerli metal, tarım dışı istihdam verisinin beklenti olan 180 binin altında kalarak 151 bin gelmesiyle yükselişe geçti. Verinin açıklanmasıyla birlikte 1330 dolar seviyesine kadar yükselen değerli metalde, Fed’in Eylül ayında faiz artırımına gidemeyeceğine yönelik beklentilerin güçlenmesi yükselişin hızlanmasına neden olabilir. Aynı zamanda bu akşam saatlerinde konuşacak olan Fed Üyesi Lacker’in konuşması değerli metalde hareketliliğin artmasına neden olabilir.

Teknik olarak ise yükselişin devamında 1330 direncinin üzerinde kalıcılık sağlanması oldukça önemli olacak. 1330’un üzerindeki hareket yükselişin ilk aşamada 1335’e kadar devam etmesine neden olabilir. Geri çekilmelerde ise 1315 ve 1309 destekleri öne çıkıyor.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!