Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT02.066.png

BRENT PETROL

Petrol piyasasının merakla beklediği toplantı sona erdi. OPEC, petrol arzı konusunda bir anlaşmaya varılmadığını ve yeni bir üretim tavanı belirlenmediğini belirtti. Piyasa beklentilerinin karşılandığını söyleyebiliriz. Toplantı sonrası yapılan açıklamalar, Doha’daki gibi gergin bir toplantı olmadığını, en azından ülkeler arasındaki sorunların şimdilik göz ardı edildiğini söyleyebiliriz. Karar sonrası Suudi Arabistan Petrol Bakanı, petrol piyasalarının iyileşmeye devam ettiğini, fiyatın piyasada kendi mekanizması içerisinde belirleneceğini söyledi. Suudi Bakan ayrıca, OPEC üyelerinin piyasaları istikrarlı tutmak adına görüşmelere devam edeceğini belirtti.  Bu açıklama önemliydi. En azından 30 Kasım’daki OPEC toplantısında birlik olarak bir karar alınabilme beklentisi oluşturduğunu söyleyebiliriz. İran Petrol Bakanı ise piyasa trendlerinin iyi durumda olduğunu, hiçbir ülkeden üretimi artırma yönünde bir sinyal almadığını belirtti.

Teknik olarak ise karar sonrası 48.85 seviyesini test eden Brent petrolde 49.00 seviyesinin üzerinde seyir sürüyor. 49.00’un üzerinde kalıcılık sağlanırsa 49.60 ve 50.00 seviyeleri görülebilir. 49.00 desteğinin kırılması durumunda ise 48.70 ve 48.45 seviyeleri takip edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!