Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT02.12.png

BRENT PETROL

OPEC içi anlaşmanın sağlanması ile yükselişe geçen petrol fiyatları, haftanın son işlem gününü hafif satıcılı geçiriyor. Birliğin anlaşması sonrası Katar Enerji Bakanı Al-Sada, OPEC dışı üreticilerle 9 Aralık’ta bir görüşme düzenleneceğini söylemişti. Dün açıklamalarda bulunan Rusya Enerji Bakanı ise tarihin henüz netleşmediğini, Meksika, Oman ve Azerbaycan gibi üreticiler ile görüşülüp toplantı tarihinin belirleneceğini söylemişti. Toplantı tarihi bugün netleşti. 10 Aralık’ta OPEC ve OPEC dışı üreticilerin Moskova’da bir araya gelmesi bekleniyor. Kartelin günlük üretimini 1.2 milyon varil azaltma kararı sonrası, OPEC dışı üreticilerin de 600 bin varil günlük üretimi azaltması bekleniyor.

Teknik olarak ise 53 dolar seviyesine kadar gerileyen Brent petrolde tepki alımları geldiğini görüyoruz. 53.75-54.00 aralığı aşılırsa 54.30-54.60-55.00 seviyeleri hedeflenebilir. Satış hareketinin tekrar hacim kazanabilmesi için ise 53 dolar desteğinin kırılması gerekiyor. 52.50 ve 52.00 buranın aşağısındaki önemli destekler.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!