Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

USDTRY02.11.png

USDTRY

Kur dün meydana gelen yükseliş sonrasında bugün daha sakin bir seyir izliyor. Yurtiçinde Başbakan Binali Yıldırım’ın dün banka yöneticileri ile yaptığı görüşme sonrasında yaptığı açıklamaları takip ettik. Açıklamalarında bankaların büyümeye daha fazla katkı sağlayacağını söyleyen Yıldırım, büyümenin yüzde 5’e çıkmasını sağlayacaklarını ve 2017 yılının çok daha iyi bir yıl olacağını belirtti. Ayrıca IMF yayınlamış olduğu bölgesel ekonomik gelişmeler raporunda Türkiye’nin bu yıl yüzde 3,3, 2017’de ise yüzde 3 büyümesini beklediklerini yineledi. ABD tarafında ise bu akşam açıklanacak olan Fed faiz kararını takip edeceğiz. Faizlerde herhangi bir değişikliğe gidilmesini beklemesek de karar metnindeki söylemler kurda hareketliliği artırabilir.

Teknik olarak 3,09’un altında kalıcılık sağlanmadığı sürece kurda yukarı yönlü hareket devam edecek gibi görünüyor. 3,09’un altında ise 3,0790 desteği önemli direnç seviyesi. Yükseliş hareketinde ise 3,1200 ve 3,1270 dirençleri takip etmemiz gereken önemli seviyeler.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!