Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

GBPUSD02.11.png

GBPUSD

Kurda hareket dolarla beraber yön bulmaya devam ediyor. ABD Başkanlık seçimleri belirsizliğiyle tırmanan paritede, nispeten sakin Brexit gündemi kurdaki toparlanmayı destekler nitelikte. İngiltere’den PMI verileri gelmeye devam ediyor. Ekim ayı PMI verisine göre inşaat sektöründe genişleme son yedi ayın zirvesinde beklentilerin üstünde gerçekleşti. Ancak PMI anketine göre girdi fiyatlarındaki artış ve 3. çeyrek büyüme verisine göre sektördeki daralmanın önümüzdeki dönemde endişe yarattığı görülüyor. Bu akşam yapılacak FOMC toplantısında ise karar metninde kurdaki toparlanmayı etkileyebilecek sinyaller görebiliriz.

Paritede Trump riskinin Brexit endişelerini gölgelemesiyle son 3 haftanın zirvesi olan 1.2354 seviyesi görüldü. 1.2380 -1.2420 seviyeleri güçlü yükselişin devam etmesi halinde direnç olarak takip edilebilir. Satıcılı seyirde 1.23 seviyesinin aşağı yönlü kırılması halinde ise 1.2250 -1.2200 seviyeleri yeniden gündeme gelebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!