Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

XAUUSD02.11.png

ALTIN

ABD başkanlık seçimine dair belirsizlik ortamı risk alma iştahının düşmesine neden oluyor. Piyasalardaki hareketliliğin göstergesi olan ve korku endeksi olarak da bilinen VIX endeksindeki yükselişin 7 gündür devam etmesi yatırımcıların artan endişelerine gösterge niteliğinde. Yaşanan bu gelişmeler ile birlikte güvenli varlık olarak görülen yatırım aracı altına olan talep, değerli metalin yükselmesinin en önemli etkeni durumunda. Ayrıca bu akşam saatlerinde açıklanacak olan Fed faiz kararı da altın fiyatlarındaki hareketliliğin daha da artmasına neden olabilir.

Teknik olarak baktığımızda yükseliş bir süre daha devam edebilir gibi görünüyor. Bu durumda ilk direnç 1305 dolar seviyesinde bulunuyor. Bu seviyenin aşılması halinde 1314 denemesi görebiliriz. Geri çekilmelerde ise 1285 ve 1275 dolar destekleri takip edilmesi gereken önemli seviyeler.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!